זהו סיפור שקורה כעת כמעט בכל ספטמבר: אפל הציגה מכשירי אייפון חדשים בעלי מסכים מעט גדולים יותר, מהירות ומצלמות טובות יותר – אך ללא התקדמות משמעותית חדשה.
בפרסומת שנרשמה מראש, מנהלי אפל מסגרו את השיפורים באייפון 13 החדש כחידושים משמעותיים, אך הם מביאים למכשיר שנראה ומתפקד בדומה לאייפונים שאפל הציגה בשנה שעברה.
אפל אמרה כי למכשירי האייפון החדשים יש מסך בהיר יותר, חיי סוללה ארוכים יותר ומצלמות ומעבדי מחשב חזקים יותר. לאחר שכבר דחפה את המסך כמעט לקצה המכשיר, אפל הגדילה מעט את גודלו על ידי הקטנת החריץ הקטן בראש המסך. אפל שמרה על אותו עיצוב קצה שטוח של הטלפון שהשתמש בו בדגמים האחרונים.
אפל מקווה כי על ידי הוספת תכונות חדשות ושיפורים קלים בעיצוב, הלקוחות ימשיכו להוציא יותר כסף. זו אסטרטגיה שעובדת הרבה זמן. האייפון, שנערך כעת בשנתו ה -14, נותר אחד מהמוצרים הנמכרים ביותר בעולם ומרכז העסקים של אפל. במהלך המחצית הראשונה של השנה, התקופה האחרונה הקיימת, אמרה אפל כי מכירות האייפון עלו ב -58 % ל -87.5 מיליארד דולר לעומת התקופה המקבילה שנה קודם לכן.
הצלחה זו נובעת בין היתר מכיוון שאפל בנתה קהל לקוחות נאמן מאוד, וגם כי היא עיצבה את מוצריה באופן שמקשה על הלקוחות לעבור לתחרות, כמו סמסונג וגוגל. האייפון נשאר גם בין הסמארטפונים הטובים ביותר בשוק במספר תחומים, כולל טכנולוגיית מצלמות ורזולוציית מסך.

אפל הוציאה חלק ניכר מהפרסומת שלה כדי להציג את ה"מצב הקולנועי "החדש של האייפון, טכנולוגיית מצלמות שיכולה לעקוב ולהתמקד באופן אוטומטי בנושא, וכתוצאה מכך סרטונים הדומים יותר לסרטים מקצועיים.
הדגש של אפל על טכנולוגיית המצלמות המתקדמות במכשירי האייפון שלה משקף את ההשקעה הרבה שלה בבינה מלאכותית כדי להתחרות בגוגל.
לפני כמה שנים, סמארטפוני הפיקסל של גוגל השתמשו ביכולתה של ענקית החיפוש בבינה מלאכותית כדי לדלג על יכולות המצלמה של האייפון. אבל במהלך השנים האחרונות, אפל ביצעה כמה מהלכים אגרסיביים כדי להתעדכן, רכשה מספר חברות הזנק AI וביצעה בכירה בבכירות הבינה המלאכותית של גוגל, ג'ון ג'יאננדרה. כתוצאה מכך, מצלמות ה- iPhone החדשות שלה קיבלו דירוגים גבוהים יותר מהפיקסל.
כמו בשנים האחרונות, אפל חשפה שתי גרסאות נפרדות של האייפון החדש: אייפון 13 ו- iPhone 13 מיני ברמת הכניסה והאייפון 13 פרו היקר והמתקדם יותר ואייפון 13 פרו מקס. אפל שמרה במידה ניכרת על מחירי הדגמים מהדגמים של השנה שעברה.
הדומיננטיות של האייפון הביאה גם לאפל את הביקורת והביקורת של מפתחי אפליקציות, רגולטורים ומחוקקים. החזקת אפליקציה לאייפון הפכה להיות הכרח עבור חברות רבות, מה שאפשר לאפל לבנות עסק עצום על ידי חיוב עמלה של עד 30 אחוז על כמה מכירות אפליקציות.
אך פרקטיקה זו עמדה במרכז האתגרים המשפטיים והרגולטוריים בשנים האחרונות. בשבוע שעבר הורה שופט פדרלי לאפל לאפשר למפתחי אפליקציות להפנות את הלקוחות לאמצעי תשלום אחרים באפליקציות שלהם, מה שיכול לאפשר להם להימנע מעמלה של אפל. רגולטורים בארצות הברית, אירופה והודו חוקרים גם את נוהלי App Store של אפל.