בננות הן בריאות וטעימות במיוחד.
הם מכילים מספר חומרים מזינים חיוניים ומספקים יתרונות לעיכול, לב הלב וירידה במשקל.
מלבד היותם מזינים מאוד, הם גם מזון קל במיוחד.
להלן יתרונות בריאותיים של בננות.
בננות מכילות הרבה חומרים מזינים חשובים
בננות הן בין הפירות הפופולריים ביותר בעולם .
ילידי דרום מזרח אסיה, הם גדלים כיום באזורים חמים רבים בעולם.
בננות שונות בצבע, גודל וצורה.
הסוג הנפוץ ביותר הוא ה- Cavendish, שהוא סוג של בננה קינוח. ירוק כשהוא לא בשל, הוא צהוב כשהוא מתבגר.
הבננות מכילות כמות נכבדת של סיבים , כמו גם מספר נוגדי חמצון. בננה אחת בגודל בינוני (118 גרם) מתהדרת גם היא:
- אשלגן: 9% מה- RDI
- ויטמין B6: 33% מה- RDI
- ויטמין C: 11% מה- RDI
- מגנזיום: 8% מה- RDI
- נחושת: 10% מהתמ"ג
- מנגן: 14% מהתמ"ג
- פחמימות נטו: 24 גרם
- סיבים: 3.1 גרם
- חלבון: 1.3 גרם
- שומן: 0.4 גרם
לכל בננה יש כ 105 קלוריות בלבד והיא מורכבת כמעט אך ורק ממים ופחמימות. בננות מכילות מעט מאוד חלבון וכמעט אין שומן.
הפחמימות בבננות ירוקות ולא בשלות מורכבות ברובן מעמילן ועמילן עמיד, אך כשהבננה מבשילה העמילן הופך לסוכר (גלוקוז, פרוקטוז וסוכרוז).
בננות מכילות חומרים מזינים הממתנים את רמות הסוכר בדם
הבננות עשירות בפקטין, סוג של סיבים המעניקים לבשר את צורתו המבנית הספוגית.
בננות בוגרות מכילות עמילן עמיד, הפועל כמו סיבים מסיסים ונמלט מעיכול.
הן הפקטין והן העמילן העמיד עשויים למתן את רמות הסוכר בדם לאחר הארוחות ולהפחית את התיאבון על ידי האטת התרוקנות הקיבה.
יתר על כן, בננות מדורגות גם הן נמוכות עד בינוניות במדד הגליקמי (GI), המהווה מדד – בין 0-100 – למהירות המזונות מעלה את רמות הסוכר בדם.
ערך ה- GI של הבננות הבשלות הוא כ -30, בעוד שהבננות הבשלות מדורגות בכ- 60. הערך הממוצע של כל הבננות הוא 51
המשמעות היא שבננות לא צריכות לגרום לזינוק גדול ברמות הסוכר בדם אצל אנשים בריאים.
עם זאת, ייתכן שזה לא חל על אנשים עם סוכרת סוג 2, שככל הנראה צריכים להימנע מאכילת הרבה בננות בשלות-ולפקח על רמת הסוכר בדם אם כן.
pexels.com
קל להוסיף לבננות לתזונה
לא רק שהבננות הן בריאות להפליא – הן גם אחד ממאכלי החטיפים הנוחים ביותר בסביבה.
בננות מהוות תוספת נהדרת ליוגורט, דגנים ושייקים. אתה יכול אפילו להשתמש בהם במקום סוכר באפייה ובבישול שלך.
יתר על כן, בננות מכילות לעתים נדירות חומרי הדברה או מזהמים בשל קליפתן המגנה העבה.
בננות קלות לאכילה והובלה. בדרך כלל הם נסבלים היטב ומתעכלים בקלות-פשוט צריך לקלף אותם ולאכול אותם.
זה לא נהיה הרבה יותר קל מזה.
בננות עשויות לתמוך בבריאות הלב
אשלגן הוא מינרל חיוני לבריאות הלב – במיוחד שליטה בלחץ הדם.
למרות חשיבותו, מעטים האנשים שמספיקים לאשלגן בתזונתם.
בננות הן מקור תזונתי מצוין לאשלגן. בננה אחת בגודל בינוני (118 גרם) מכילה 9% מה- RDI.
תזונה עשירה באשלגן יכולה לסייע בהורדת לחץ הדם, ולאנשים שאוכלים הרבה אשלגן יש סיכון נמוך יותר עד 27% למחלות לב
יתר על כן, בננות מכילות כמות הגונה של מגנזיום , שהיא חשובה גם לבריאות הלב.
בשורה התחתונה
בננות הן פרי פופולרי המספק יתרונות בריאותיים רבים.
בין היתר, הם עשויים לשפר את בריאות מערכת העיכול והלב בשל תכולת הסיבים והנוגדי חמצון שלהם.
הם עשויים אפילו לסייע לירידה במשקל, מכיוון שהם יחסית דלי קלוריות וצפופים לחומרים מזינים.
בננות בשלות הן דרך מצוינת לספק את השן המתוקה שלכם. מה שכן, בננות צהובות וירוקות יכולות לשמור על בריאותך ועל תחושת שובע.